Om Kaspersky VPN

I vissa regioner regleras användning av VPN enligt lag. Mer information finns i den här artikeln .

Kaspersky VPN döljer din riktiga plats och krypterar all data som skickas och tas emot av enheten.

Så fungerar det

Offentliga Wi-Fi-nätverk kan ha ett otillräckligt skydd, till exempel kan ett Wi-Fi-nätverk använda ett sårbart krypteringsprotokoll eller ett populärt nätverksnamn (SSID). När du genomför köp på internet via ett oskyddat Wi-Fi-nätverk kan dina lösenord och andra konfidentiella data överföras utan kryptering. Hackare kan fånga upp dina konfidentiella data, ta reda på ditt bankkortsnummer och därefter få tillgång till dina pengar.

När du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk kontrollerar appen nätverket. Om Wi-Fi-nätverket är oskyddat, uppmanar appen dig att aktivera en säker anslutning via en speciellt tilldelad virtuell server. På så sätt kan appen skicka och ta emot dina data via en krypterad säker anslutning. Denna process garanterar att ingen på Wi-Fi-nätverket kan fånga upp dina privata data.

Fördelar

Kaspersky VPN ger dig följande fördelar:

Som standard har du den gratisversionen av Kaspersky VPN. Du kan byta till den obegränsade versionen.

Nu kan du använda VPN i den uppgraderade allt-i-ett-appen – Kaspersky-appen för Android. Den här appen har allt du behöver för säkerhet och sekretess och den inkluderar alla funktioner i Kaspersky Security Cloud och Kaspersky VPN Secure Connection.

När du installerar Kaspersky-appen trycker du på VPN och följer instruktionerna på skärmen för att överföra dina VPN-inställningar.

När inställningarna har överförts kommer VPN att fungera via Kaspersky-appen. Samtidigt slutar VPN att fungera i Kaspersky Security Cloud och Kaspersky VPN Secure Connection och du kan ta bort apparna.

Den säkra anslutningen stängs av automatiskt medan VPN-inställningarna överförs till Kaspersky-appen.

Om du vill överföra VPN-inställningar bör båda apparna vara anslutna till samma My Kaspersky-konto. Om du har olika prenumerationer och vill använda dem samtidigt måste du kontakta kundtjänsten.

Du kan fortfarande ändra dig och använda Kaspersky VPN Secure Connection i stället för Kaspersky-appen. Inställningarna kan inte överföras tillbaka från Kaspersky-appen. Om du bestämmer dig för att fortsätta använda Kaspersky Security Cloud eller Kaspersky VPN Secure Connection måste du ställa in VPN-inställningarna manuellt.

Om prenumerationen

Om du har ett My Kaspersky-konto med Obegränsade prenumeration på Kaspersky VPN Secure Connection kan du logga in på det i Kaspersky-appen och använda den prenumerationen.

Om du använde en anonym prenumeration för Kaspersky VPN Secure Connection måste du ansluta till ditt My Kaspersky-konto. Då kommer din prenumeration att avanonymiseras.

Användning av VPN kan regleras enligt lokal lagstiftning. Du får endast använda VPN i enlighet med dess syfte och utan att bryta mot lokal lagstiftning.